Péterrévei diákok Than Károly nyomdokában

2017-02-11 21:03:34

Az anyaországi Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott Nemzeti Tehetség Program keretén belül február és június között tartják meg a Than Károly kezdte, mi folytatjuk elnevezésű foglalkozásokat az általános iskolák felsős diákjainak.

 

Természetes alapanyagokból készül ajakbalzsam az óbecsei Than Emlékházban a gyógyszerészeti műhelymunkán. A foglalkozáson az óbecsei és a péterrévei általános iskolások vettek részt. 

 

A péterrévei Samu Mihály Általános Iskolába járó Seres Szandra gyógyszerésznek készül, ezért is volt kíváncsi erre a foglalkozásra. „Segíteni fog a pályaválasztásban, hogy merre menjek tovább, mert ha nem tetszik ez a szak, amire most idejöttem, akkor máshol fogok elhelyezkedni majd.”

 

A diákok gyógynövényekkel ismerkedtek. A péterrévei iskolába járó Kulcsár Tamásnak egyik kedvenc tantárgya a kémia. „Nagyon tetszett a gyógynövénytani rész, amit láttunk a prezentáción, nagyon tetszett, érdekes dolgokat tudtam meg a gyógynövényekről, amit eddig nem tudtam, és a kémia is nagyon érdekes volt, ott főleg a gyakorlati rész tetszett.”

 

Az óbecsei születésű neves kémikus, Than Károly munkásságához kapcsolódó foglalkozáson kísérletezhettek is a diákok. 

 

A programban részt vevő diákok az elméleti tudás gyakorlati alkalmazásáról üzemlátogatásokon bizonyosodhatnak majd meg.

 

A programot az óbecsei Than Fivérek Értelmiségi Kör szervezte, együttműködő partnere a zentai Pro Scientia Naturae Alapítvány volt.

 

 

(Pannon RTV)